Panama - El Valle
Door: Jolanda Brandt
Blijf op de hoogte en volg Jolanda
29 Juni 2010 | Panama, El Valle
Time flies when you are having fun! Dat moge duidelijk zijn. Vandaar met terugwerkende kracht wat verhalen.
Dus.
El Valle
Een dorpje omringd door bergtoppen in de krater van een inactieve vulkaan, prachtig, althans zo werd het omschreven. Bij aankomst in de stromende regen leek het meer op een gemiddeld niet-zo-inspirerende Panamees dorp. De volgende ochtend werd het gelukkig wel duidelijk, met dat zeggende, als niemand het gezegd had, had je het waarschijnlijk niet opgemerkt. Nu. Missie in El Valle was om de wedstrijd (kwartfinale geloof ik) te kijken. Na lang zoeken met wat andere hopeloos verdwaalde Nederlanders eindelijk een Irish pub gevonden, blij nestelden wij onze achterwerken in de stoel... zo, gedaan. Niet dus! Pats boem, 30 seconden later valt de stroom in het hele dorp uit. Just our luck. Gelukkig hadden we via telefoontjes-met-internet met live-updates alsnog de wedstrijd kunnen volgen. Na deze Hollandse overwinning was het plan om naar de orchideeën tuin te gaan, met een overvloed aan deze mooie bloemen. Je raadt het al, wij waren natuurlijk nét in de verkeerde maand gekomen, dus wij konden alleen de groene plantjes minus de bloemen aanschouwen. Desalniettemin geweest, afvinken en doorgaan!
Een ander hoogtepunt van El Valle zijn de piedras pinturas (beschilderde, bekliederde oude stenen). Dusja, waarom niet? Deze ogenschijnlijk niet al te intensieve activiteit, bleek toch iets belastender te zijn dan gedacht. Op mijn heerlijke slippertjes ging ik erheen, mooie betonnen weg aangelegd. Perfect. Maar toen werden wij gewezen op wat watervalletjes en een uitkijkpost verder omhoog. Doen we even. 'Even' in de Panameze zin van tijd. De slippers hebben deze 'mount everest bergbeklimming' niet overleefd, op blote voetjes over de rode mieren en stenen (langs afgronden) naar beneden was ook niet bepaald een pretje, maar het uitzicht was zeker de moeite waard!
De volgende dag een welverdiend duikje in de hotsprings genomen en onszelf bekliederd met modder.
More to come, later on: Azuero Peninsula (feestdag, strand, zandvlooi, strand, de Panama hoed), Santa Catalina (surf, poging Isla Coiba), Isla Boca Brava (brandend kayak avontuur) en Boquete (lost in the jungle.. letterlijk), maar nu eerst een lekker duikje nemen in de goddelijke Caribische zee bij Bocas del Toro.
Ciao!
15 Juli 2010 - 17:51
Dylan:
Veel plezier daar!!!!!! Gr uit Holanda!! X -
15 Juli 2010 - 17:58
Amanda:
Pfoe, heerlijk, zo te zien vermaak je je wel! Gelukkig heb je die klimtocht overleefd... -
15 Juli 2010 - 22:46
Marloes:
Klinkt nog steeds zeer vermakelijk! I likeeee WHOEHOEP ;) x -
16 Juli 2010 - 09:25
Debby:
Je reisverhalen zijn het enige lichtpuntje in mijn regenachtige werkdagen in Ghana :( BOO! I miss you! enjoooooooy.